Bebek Eğitiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir? yaslihastabakici.com İŞKUR 1150 numaralı izin belgesi ile faaliyet gösteren Endostel İnsan Kaynakları Danışmanlık A.Ş.' ye bağlı bir marka olarak ; yaşlı bakıcı, hasta bakıcı, engelli hasta bakıcı, yatalak hasta bakıcısı, ev hemşiresi gibi yatılı veya gündüzlü çalışabilecek, konusunda tecrübeli, güvenilir, eğitimli, referanslı hem kadın hem de erkek bakıcı portföyümüz ile yaklaşık 10 yıldır hizmet vermekteyiz.
Bebek Eğitiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
Endostel İnsan Kaynakları Danışmanlık A.Ş.
+90 216 606 22 40 Nakit, Kredi Kartı veya Havale +90 542 486 63 67 Rasimpaşa Mh. Nemlizade Sk. No : 1/234734 Kadıköyİstanbul
Bebek Eğitiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?Yaşlı & Hasta Bakıcısı mı arıyorsunuz? Deneyimli, eğitimli, referanslı, güvenilir, yatılı, gündüzlü yaşlı bakıcısı, hasta bakıcısı arayışlarınızda profesyonel çözümler sunuyoruz. /kategori/Genel 2021-05-31

Bebek Eğitiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Ebeveynlerin bebekleriyle ilgili merak ettikleri pek çok konu mevcut.Bakıcının bebek eğitimindeki rolü ve bebek eğitimi gibi birçok konuda bilgi edinilmesi gerekir.

Bebek Eğitimi

Bebekler, duyu organlarını kullanarak öğrenirler. Dolayısıyla, bebeklerde eğitim, birden fazla duyuya hitap eden etkinlik ve oyunlar ile gerçekleşir.Ebeveynlerin, bebek eğitimi için doğru etkinlik ve doğru oyunlar seçmeleri gerekir. Çocuk gelişimi mezun bebek bakıcısı olanların da bu konulara hakim olması gerekir.

Bebeklerde Beslenme Eğitimi

Bebek eğitimi nasıl olmalı konusunda ilk adım beslenme eğitimidir.

Beslenme eğitiminin verilebilmesi için bebek oturmaya başlamalıdır. Bu dönem 9 ile 12 ay arasında başlamaktadır.

  • Bu dönemin başlamasıyla beraber beslene eğitimine başlanabilir.
  • Sofra kurulduktan sonra bebek mama sandalyesi ile birlikte masada yerini almalıdır.
  • Masada bebek için özel üretilmiş, kolay kullanabileceği kaşık, çatal temin edilmelidir. Bu özel ürünler, çocuğun beslenme sırasında kendine zarar vermemesi için gereklidir.
  • Bebeğin yiyeceği, kaşık ya da çatalla kolay alınabilecek kıvamda olmalıdır. Bu nedenle; onun tüketeceği besinlerin bu kıvamda pişirilmeli ya da hazırlanmalıdır.
  • Bebek bir yaşına gelene kadar bu eğitim devam eder. Böylece bebek bir yaşına kadar tüm besinlerin tadına bakmış olur.

Bebek eğitiminde dikkat edilmesi gerekenler konusunda tüm bunlar önemli birer basamaktır.

Emzirme Düzeni

Emzirme düzeni de eğitimin bir parçasıdır. Bebekler azar azar ancak; sıklıkla meme emmek isterler.

  • Bebeğin yalnızca meme ucunu değil memenin kahverengi kısmını ağzı ile kavraması sağlanmalıdır. İlk gün sonrasında süt miktarı arta. Bununla beraber, iki emzirme arasındaki süre uzamaya başlar. Zaman içinde belli bir düzene girer. Anne, meme emzirme sırasında Bebeğe doğru pozisyonlar aldırtır. Böylece bebek sütü daha rahat emer. Emzirme esnasında bebeğin tüm vücudu anneye dönük olmalıdır.
  • Emzirme sırasında anne alttan dört parmak ve üstten başparmak ile göğsü destekler.
  • Bebek her iki memeden de eşit şekilde emzirilmelidir.
  • Bebek gün içinde iki buçuk üç saatlik sürede kendiliğinde uyanmazsa anne bebeği uyandırmalı ve emzirmelidir.
  • Yeni doğan bebekler ilk haftalarda gün içinde 10 ya da 12 kez, sonraki haftalarda ise 8 ile 10 kez arasında meme emerler.

Anneler, emzirme döneminde, kesinlikle sıkı sutyen giymemelidir. Her gün ılık su ile göğüsler temizlenmelidir. Bu anne ve bebeğin sağlığı için son derece önemlidir. Anneni stresi emzirme dönemi için risk anlamına gelir. Zira stres yaşayan annenin sütünün kalitesi düşer. Bu da bebeği sağlığı için olumsuz bir durumdur.Annenin, bu süreçte dinlenmesi, stresten uzak durması, kendini rahatlatacak aktivitelerde bulunması ve en önemlisi beslenmesine özen göstermesi gerekir.

Bebeklerde Uyku Eğitimi

Yabancı bebek bakıcıları da uyku eğitimi konusunda hassastırlar. Zira dünyanın her yerinde bu konuya önem verilmektedir. Bebek eğitiminde uyku oldukça önemli bir yere sahip. Uyku eğitiminin verilebilmesi için bebeğin 3. Aylık dönemini doldurmuş olması gerekir. Elbette, emzirme düzeni oluşturulduktan sonra bu düzene göre uyku eğitimi verilir. Bu eğitimde çocuk kucakta sallanmadan ya da gezdirilmeden yani herhangi bir destek olmadan nasıl uyuyacağını öğrenir. Bu noktada;bebeğe sağlıklı uyku alışkanlığı kazandırılır.

Doğru bir uyku alışkanlığı için;

  • Bebek kendi yatağında uyumalıdır. Bunun önemli bir husus olduğu unutulmamalıdır.
  • Günde ev için ne ses varsa o seste uyuması sağlanır.
  • Oda sıcaklığına dikkat edilir. Oda sıcaklığının 20 ile 24 derece olması yeterlidir. Gece için ise 16 ile 20 derece oda sıcaklığı yeterlidir.
  • Bebeği uyutmadan önce oda mutlaka havalandırılır. Böylece, odaya temiz hava girer ki bu da bebeğin rahat uyumasını kolaylaştırır.
  • Işık bebeğin gözlerini rahatsız edeceği için uyuması zorlaşır. Bu nedenle; odanın karanlık olması sağlanır.
  • Bebek ilk yatırıldığında sırt üst yatması sağlanır. Bebek dönmeyi öğrendiği zaman kendi için doğru pozisyonu seçecektir.
  • Bebeğin uyku öncesi rahat kıyafetler giydirilmelidir. Üstü çok kalın örtülmemelidir. Zira bebek bu kalın örtülerden sıkılabilir. Bu onun uykusunu olumsuz etkiler.
  • Bebeğin iki yaşına kadar yastık kullanımı önerilmez.

Tüm bunlar, bebeğin doğru uyku eğitimi almasında etkili olduğu kadar kaliteli uyku uyumasında da fayda sağlar. Düzenli ve kaliteli uyku uyuyan bebeklerin gelişimi de olumlu yönde desteklenir.

Bebeklerde Tuvalet Eğitimi

Eğitim sürecinin önemli bir parçasıdır. Tuvalet eğitiminin bebeğe verilmesi için bebeğin fiziksel olduğu kadar ruhsal açıdan da bu eğitime hazır duruma gelmiş olması gerekir. Bu dönem bebekten bebeğe değişir.Ancak; uzmanlar tuvalet eğitimi için em ideal yaş aralığının ortalama olarak 1,5 ile 3 yaş arasında olduğunu belirtmektedir.

Göz Teması

Bebek eğitiminde ilk ve en önemli husus; göz temasıdır. Bebeklerle sıklıkla göz teması kurulmalıdır. Göz temasında bebeğe güzel mesajlar verilir.Bebek, kendini güvende hisseder. Sevildiğini hisseder. Tüm bu güzel duygular, bebeğin gelişim sürecini olumlu destekler.

Bebekle İletişim

Bebeklerle konuşmak onlarla iletişim kurmak gerekir. Bu bağlantının sağlanması bebekler için önemli bir yere sahiptir. Ebeveynler, bebekleriyle sohbet etmelidir. Bu bebeğin iletişim gücünün artmasını sağlar. Bulunulan an içinde önemli olduğu kadar ileride iletişim kurmada da fayda sağlayacaktır.

Aktivite

Bebeklerle yapılacak aktivite için bebeklerin dikkatini çekecek objeler ve kitaplar verilir. Bunlar çocuğun çevreyi tanımasında etkili olur. Aynı zamanda bebeğin oyuncaklarla oynamasına da izin verilmelidir.

Sosyalleşme

Bebeğin diğer bebeklerle bir araya gelmesi sağlanmalıdır. Böylece aralarında iletişim kurarlar ki bu da sosyalleşme adına ilk adımları oluşturur.

Ninni

Bebekler ritimleri severler. Bu onların ruhsal anlamda rahatlamaları için gereklidir.Bu nedenle; uyku öncesi ninni söylenmesi önerilir. Bebek bu ritmi annesinin ağzından duyarak çok daha rahat ve güvende hisseder.

Rasimpaşa Mh. Nemlizade Sk. No : 1/2 Kadıköy / İstanbul Türkiye+90 216 606 22 40