Yoğun Bakım Hemşiresi yaslihastabakici.com İŞKUR 1150 numaralı izin belgesi ile faaliyet gösteren Endostel İnsan Kaynakları Danışmanlık A.Ş.' ye bağlı bir marka olarak ; yaşlı bakıcı, hasta bakıcı, engelli hasta bakıcı, yatalak hasta bakıcısı, ev hemşiresi gibi yatılı veya gündüzlü çalışabilecek, konusunda tecrübeli, güvenilir, eğitimli, referanslı hem kadın hem de erkek bakıcı portföyümüz ile yaklaşık 10 yıldır hizmet vermekteyiz.
Yoğun Bakım Hemşiresi
Endostel İnsan Kaynakları Danışmanlık A.Ş.
+90 216 606 22 40 Nakit, Kredi Kartı veya Havale +90 542 486 63 67 Rasimpaşa Mh. Nemlizade Sk. No : 1/234734 Kadıköyİstanbul
Yoğun Bakım HemşiresiYaşlı & Hasta Bakıcısı mı arıyorsunuz? Deneyimli, eğitimli, referanslı, güvenilir, yatılı, gündüzlü yaşlı bakıcısı, hasta bakıcısı arayışlarınızda profesyonel çözümler sunuyoruz. /kategori/Hasta Yaşlı Bakımı 2021-05-31

Yoğun Bakım Hemşiresi

Yoğun bakım hemşiresi son dönemlerde fazla talep edilen, hemşirelik hizmet alanlarından birisidir. Fakat stresli çalışma saatleri, bu mesleği icra eden hemşirelerin hem duygusal hem de fiziksel olarak yıpranmasına neden olmaktadır.

Görev Tanımı

Yaşamı tehdit eden problemleri olan hastaların tanılamasını yapmaktadır. Hastaları devamlı olarak izler, Onlara, yoğun bakım ve tedavi girişimlerini uygular. Bunun yanında hasta ve yakınları ile ilişki kurarak,rehabilite edici girişimlerde bulunur.

Yoğun Bakım Hemşirelerinin Görevleri ve Sorumluları

Yoğun bakım hemşiresi,ağır durumda olan hastaların genel bakımını yapmaktadır.Hastaların yakınlarıyla iletişim içerisinde olarak onlara gerekli desteği sunmaktadır.

Yoğun bakım hemşireliği yapan hemşirelerin görevleri şu şekildedir;

  • Yoğun bakım ünitesinde, enfeksiyonların oluşmaması için gereken tedbirleri alır.
  • Hastaların tedavisini yapmak için, önceliklere göre hareket ederek, bu yönde çalışma planı hazırlar.
  • Ünitedeki hastalarda istenmeyen durumları fark ederek, uzmanlarla iletişim kurar ve bu durumun çözümünde onlara yardımcı olmaktadır.
  • Hastaların nefes alış verişlerine ilişkin problemlerin çözümü için planlamalar yaparak, gerekli önlemleri alır.
  • Hastaların genel bakımını, uygun vücut pozisyonu almasını ve oksijen tedavisi gibi bakımları yapar.
  • Bilinci kapalı olan hastaların durumlarını sürekli izler. Daha doğru pozisyon alınmasını sağlayarak, nörolojik olarak değerlendirmesini yapıp, bu konuda uzmanlar ile görüşür.
  • Ünitedeki hastaların beslenme ihtiyaçlarını belirler.
  • Hastaların beslenmesinde kullanılan cihazların temizliğinin yapılmasını ve hijyenik kalmasını sağlar.

Bunların dışında,çevresel uyaranları kontrol altına almaktadır. Hastaların uyku ve dinlemelerine yönelik gerekli ortamı sağlar. Uzun süre yatan hastalarda bası yarası riskini değerlendirerek gerekli önlem almaktadır. Ölen hastaların ölüm sonrası bakımıyla ilgilenmektedir. Yoğun bakım hemşireleri, daha pek çok zorlu görevi üstlenmektedir.

Yoğun Bakım Hemşirelerinin Çalışma Ortamı ve Riskleri

Yoğun bakım hemşireleri,günlük yaşam aktivitelerini yerine getirmekte yetersiz olan hastaların sürekli olarak izlenmesi ve bakım ihtiyaçlarının giderilmesine yönelik görevleri yapmaktadır. Yoğun bakım hemşirelerini etkileyen risklerin başında kardiyovasküler sorunlar gelmektedir. Bunun yanında mesleki doyumsuzluk, solunum sistemi, sindirim sistemi ve deri ile ilişkili sorunlar yaşanabilmektedir.

Bel ağrıları ve sosyal problemler gibi sağlık sorunları da sıklıkla gözlenmektedir.Çalışma ortamına bağlı çeşitli enfeksiyonların oluşma riski de fazladır. Yoğun iş temposu çeşitli psikolojik sorunlara neden olabilmektedir. Zor, oldukça meşakkatli bir görevdir. Hastaları için yoğun bakım hemşiresi arayanlar,genel olarak hemşirelerin nitelikli olmasını istemektedir. Ayrıca yoğun bakım hemşirelerinde aradıkları en önemli özellik,gerekli eğitim yeterliliğine sahip, donanımlı iyi bakım sağlayacak hemşirelerin olması yönündedir.

Yoğun Bakım Hemşirelerin Nitelikleri Nelerdir

Yoğun bakım hemşireleri şu özelliklere sahip olmalıdır;

  • Diğer bölümde bulunan görevli hemşirelere nazaran, kendisinin çok daha fazla sorumluluğunun olduğunu ve bu nedenle dikkat etmesi gerektiğini iyi bilmelidir
  • İyi bir gözlemci olmalı, şöyle ki; hastanın durumunda meydana gelen en ufak bir değişikliği bile anında fark etmeli, bu yönde rapor hazırlamalıdır.
  • Acil durumlar yaşandığında nasıl davranılması gerektiğini çok iyi bilmeli,
  • Hastanın moral durumunu üst düzeyde tutabilmeli
  • Psikolojik olarak, yoğun bakım şartlarını kaldıracak nitelikte olmalı
  • Sürekli olarak kendini yenileyebilmeli, eğitime açık olmalıdır.
  • Yoğun bakım hemşireleri değişime açık olmalı, sürekli olarak kendini geliştirebilmelidir.
  • Oluşabilecek komplikasyonların önlenmesi aşamasında ya da ve tedavi sürecinde hemşirelik hizmetlerinin rolünün büyük olduğunu unutmamalıdır.

Özelde Yoğun Bakım Hemşiresi Maaşları

Özel hastanelerde Yoğun Bakım Hemşiresi olarak görev yapan kişilerin maaşları hastaneden hastaneye değişmektedir. Bu nedenle net bir rakam söylemek çok mümkün değildir. Ortalama olarak hesapladığında özel hastanelerde Yoğun Bakım Hemşiresi olarak çalışan kişilerin aldıkları maaş, 2500 TL ile 3500 TL gibi bir rakamdır.Özelde Yoğun Bakım Hemşiresi olarak çalışan kişilerin görev alanları oldukça geniştir. Şöyle ki hemşireler, bir çok işletmenin revirinde, spor kulüplerinde ve daha pek çok sektörde çalışabilmektedir.

Hemşirelerin Çalışma Saatleri

Çalışma saatleri aslında, diğer memurlar ve devlette çalışan sağlık memurları ile benzerlik gösterir. Yoğun Bakım Hemşireleri, resmi olarak hafta içi çalışmaktadır. Yoğun Bakım Hemşirelerinin çalışma saatleri şu şekildedir; 08.00 de mesai başlar, 17.00’ de mesai biter. Yoğun Bakım Hemşireleri normal mesailerine ek olarak da nöbet tutmaktadır. Bu nöbetlerin süresi ise; 24 saattir. Ayrıca ek nöbetler de tutarlar.

Yoğun Bakım Hemşiresi Olmak İçin

Hemşire olmak isteyen kişiler, ilgili üniversitelerin Sağlık Bilimleri Fakültesi ya da Sağlık Yüksekokulu’nda mevcut olan Hemşirelik lisans bölümlerini bitirmeleri gerekir. 4 yıllık Hemşirelik bölümünden mezun olan kişiler KPSS lisans sınavına girmektedir. Sağlık Bakanlığı ya da Hemşirelik ihtiyacı olan kurumların ilanlarına başvuruda bulunmaktadır. Uygun adaylar Yapılan atamalar ile görevlerine başlarlar. Yoğun bakım hemşiresi arıyorum gibi iş ilanlarına da çalışmak isteyenler başvuruda bulunarak şanslarını denerler.Önceki dönemlerde lise çıkışlılar hemşirelik mesleğine adım atabiliyordu.

2015 senesinde yapılan düzenlemeler sonucunda, sağlık meslek liseleri kaldırılarak genel bir tabir olan meslek liseleri haline dönüştürüldüler.Bunun yanında 2015 ve daha önceki dönemlerde, lisede alan biçiminde Hemşire olarak mezun olan kişiler direkt Yoğun Bakım Hemşiresi olarak atanabilmekteydi.

Fakat bu durum yasa değişikliğinden sonra kaldırılmış, şartlar değiştirilmiştir. Liselerde hemşire yardımcılığı alanı okutulmaya başlanmış olup, bu bölümden mezun olan kişiler Yoğun Bakım Hemşiresi yardımcısı unvanını kazanır hale getirilmiştir. Yani genel olarak bakıldığında yoğun bakım hemşiresi olabilmek için 4 yıllık ilgili fakülte mezunu olmak gerekir.

Rasimpaşa Mh. Nemlizade Sk. No : 1/2 Kadıköy / İstanbul Türkiye+90 216 606 22 40